Friday, March 23, 2012

Vind i sejlene!

Kort efter sidste blogindlæg tikkede en vejrudsigt ind med løftet om lidt vind indtil fredag og derefter stille igen. Vi har efterfølgende holdt krisemøde og revurderet planerne. Hvis vi skulle fortsætte med samme fart helt til Salinas ville et tage os yderligere 21 dage at nå frem, og der er kun rationer til 11 aftensmåltider. Vi bliver dermed ikke presset i forhold til overlevelse, men både komforten og vores drømme om eksotiske rejsemål ville lide voldsom overlast. Derfor har vi beslutte at med mindre vi bliver gudsbenådet med stabil vind, vil vi søge i havn i Lima, Peru som er kun ca. 10 dage væk. Det fordelagtige ved den løsning er at Lima ligger på omtrent samme kurs som Salinas, hvorfor vi ikke behøver at tage den endelige beslutning før om et par dage når vi har set vejret an. Desværre er det ikke længere sandsynligt at vi når helt til Miami.

Lige pt. er der, som vejrudsigten lovede, god vind, og vi stryger fremad med godt og vel 7 knob over grunden. Det har givet et tiltrængt løft til humøret. Især fik vi trænet lattermusklerne da Johanne mærkede kraften i kølvandet under et bad på platformen… Splitteragende nøgen og udspændt mellem livline og fyldt spand, måtte hun (og især spanden) reddes af Sally mens drengene var for flove til at komme til undsætning.

Derudover oplevede vi i nat at få uventede gæster. Sara blev ramt på brystet med et klask, og om morgenen viste det sig at hele 29 små blæksprutter var sprunget ombord som blinde passagerer. En enkelt flyvefisk har vi også haft på dæk, men den slap med forskrækkelsen. Faktisk har vi sågar haft fisk på krogen, men desværre var krabaten for stærk, så den slap væk med både blink og line... øv! Konsekvensen blev at vi monterede vores stærkeste fiskesnøre, så nu kan de bare komme an!

Kærlige tanker til alle derhjemme - and in the USA – fra Oasis :-)
(Skrevet d. 22/3)

Position:
21 39 2 S
76 50 6 W

Tilbagelagt distance: 1617 sømil

Vind i sejlene.
Johanne styrer!
Det blev min tjans at reparere lazy jack'en.
Johanne har flittigt flettet pigernes hår :-)
Sara ved bestikbordet.
Et lille bad blev der også tid til.
En blind passager på dækket.

2 comments:

  1. dejligt at følge jer her på bloggen
    ......håber i får masser af solid vind og strøm med kurs mod ækvator... her på sydfyn brager foråret igennem i dag, med 16 grader i solen fra en skyfri himmel :-)
    varme hilsner fra Hans´s far

    ReplyDelete
  2. Kære folk på Oasis.
    Godt at høre at I nu har lidt vind i sejlene. Jeg håber for jer, at vinden holder, så I kan nå så langt som muligt. Vendekredsen er tæt på - og så Ækvator. Gid lykke og held må følge jer på rejsen. GOD VIND.
    Bedste hilsner fra Henning

    ReplyDelete