Friday, March 2, 2012

En sejlerhilsen fra Oasis

Vi er på farten! Vi skyder sømil efter sømil bag os, dog mest i krydsning og ikke så mange i fugleflugt :-)

Onsdag d. 29/2 var der aftgang fra Castro. Med modvind i sejlene ankom vi til Chochi og fik tanket fuel og vand til vores lange stræk mod Ecuador. Derefter sejlede vi videre til en lille lakseopdrætsby hvor vi spiste en lækker chili con carne i solnedgangen med en stille brise i cockpittet.

Tidligt torsdag morgen startede vi den "rigtige" sejlads mod nord og mod Ancun hvor vi skal fange en medstrøm i strædet mellem Isla de da Chileo og Chile. Og på denne sejlads må man sige at skibets nye besætning fik sin ilddåb! Vi krydsede mod nord i en strid modvind med 10-15 m/s. Og efter 9 timers sejlads og 70 sømil ligger vi nu i endnu en smuk og stille lakseopdrætsby. En lille landsby med huse på pæle pga den store forskel på høj- og lavvande. Alle mand har det fantastisk. Lidt søsyge, maveonde og småskavanker slår os ikke ud og humøret er højt.

En opdatering på dyrelivet: Dyrelivet her i skærgården er rigt! Vi har set masser af søløver som leger i vandet og vinker til os med halefinnerne. Her er mange forskellige fugle, især havfugle som flyver i vores slipvind og kaster sig i havet efter fisk. Og i går havde vi en flok delfiner som legede i vandet for skibets køl - det var et fantastisk syn og vi glæder os til næste gang de kommer forbi på besøg.

Vi har en gast/styrmand om bord som er en af de sejeste sejler chicas vi længe har mødt. Sally og 4 andre chicos ankom for ca. 10 dage siden til Castro efter 38 dages sejlads over stillehavet. Sally passer ind i vores i forvejen sammentømrede gruppe og er allerede med på den sorteste Baune/midtjyske humor. Og oveni er hun vildt sej til at sejle og sparre med skipper Hans.Vi er meget glade for at have hende med ombord.

Vi har en del problemer med satelitopkoplingen ombord og kan kun periodevis hente og sende mails. Så vores daglige indlæg på bloggen bliver måske desværre lidt sjældnere indtil Hans vinder kampen med computeren.

Dette var alt for nu. Vi skal have lidt havregrød i skrutten, finde ektra proviant i land og ellers skyde afsted videre mod nord. Mange hilsner og tanker til alle hjemme i Danmark fra alle ombord: Sara, Annika, Hans, Lasse, Sally og Johanne.

Så er vi klar!

4 comments:

  1. Hvor er det vidunderligt at høre jeres satelitstemme!!! Jeg glæder mig til at se nogle dejlige billeder! Kys fra Line

    ReplyDelete
  2. Hej Oasister.
    Skønt at høre at I nu er rigtig på vej! Stort TILLYKKE med det. Hils jeres gast fra mig - det lyder til, at hun er faldet godt til i jeres gruppe. Det er lidt svært at læse, hvad i skriver i denne beretning. Bogstaver og baggrund falder meget sammen.
    Lidt nyt herhjemme fra - Naturfag er i dag flyttet fra Borgen til Naturfagshuset Mindedal.
    Jeg glæder mig MEGET til at høre fra jer igen. Fortsat GOD REJSE og GOD VIND.
    Bedste hilsner til jer alle fra Henning

    ReplyDelete
    Replies
    1. hej..
      et tip ifm. at læse teksten:
      MARKER hele teksten m. venstre musetast, så bliver bogstaverne helt hvide og fint læselige med den mørkeblå baggrund :-)
      fortsat held og lykke på jeres fantastiske rejse
      hilsen fra Niels (hans´s far)

      Delete
  3. Hej seje sejlere :) Godt at høre fra jer - Lise og jeg lagde garn i dag for første gang i 2012 - Vi håber på en lille ørred eller stor torsk - Fanger I ikke fisk ? Man kan ikke leve af Chili con Carne alene.

    fortsat god vind

    Lise, Fridrik og Sune som er her på plejeophold:)

    ReplyDelete