Saturday, March 17, 2012

I dag er det Saras fodselsdag!

Sara rundede i dag de 25 år i nordenvind og bølgesus på Stillehavet mellem Valparaíso og Salinas. I dagens anledning har vi pyntet cockpittet med farverige chilenske balloner og arrangeret morgenvækning kl. 01.40 ved vagtskifte.

Dagen startede ellers mindre godt med fiskesnøre i roret, men situationen blev hurtigt vendt til det bedre da besætningen udnyttede chancen for en forfriskende dukkert med hele 6000 meter vand under neden! Vandet herude, har vi på egen krop erfaret, er forbløffende lunt, klart og uendeligt blåt!

Således satte vi os nyvaskede til frokostbordet, hvor Johanne og Lasse diskede op med mor Lises brød, spejlæg, hjemmelavet kartoffelmos og ketter samt frugtsalat med lakridscreme til dessert. Der blev åbnet gaver hjemmefra og taget lykkelige billeder som vi glæder os til at dele.

Vores sejlads fra Valparaíso fik en sløv start med vindstille driven med strømmen. Lasse beregnede at med en fart på 1 knob ville det tage os 80 dage at nå frem, men heldigvis rider vi nu støt fremad trods modvind. Vi håber at vejrudsigten holder stik og bringer os sydlig vind fra i morgen aften.

Meget andet er der ikke sket undervejs. Mest opsigtsvækkende er nok vores ufrivillige ofringer til Neptun. Bl.a. en svømmefod, en hynde fra cockpittet og ankeret til dinghy'en er røget "på den blå hylde".

Vi takker af med udsigt til varm kakao med flødeskum i aftenbrisen, og i morgen har Lasse planlagt undervisning i kristendomskundskab. Hvad har vi dog gjort siden vi skal have det så godt?

(Skrevet d. 16/3)

Position:
30 34 3 S
75 34 7 W

Klar til fødselsdagsbarnet!
Stor glæde over fødselsdagsfrokosten!
...og desserten.
Vores forsøg på en fødselsdagskage. Desværre kunne lysene ikke tændes i vinden.
En fødselsdagskollage.
Drengern gør sig klar til at gøre fiskelinen fri af roret.
Vandet er virkelig uendeligt blåt!

3 comments:

  1. Tillykke tillykke til Sara.

    Hvor lyder det bare hyggeligt

    Super dejligt at I nu er på igen.

    Mange kærlige hilsner
    mor Lise

    ReplyDelete
  2. Stort TILLYKKE til Sara. Fortsat GOD VIND.
    Bedste hilsner fra
    Henning

    ReplyDelete
  3. Ihh, hvor er det altså spændende! Jeg håber du/I havde en rigtig dejlig dag. I DK skinner solen og vinden er mild og forårsagtig. Det er godt, vi trænger også til lidt sol!
    Kys og forsat god tur!
    Elisabeth

    ReplyDelete